Broos Boterdeeg Zomerfruit taart

Na een eerste taart uit het boek Patisserie van Christophe Felder, die zo mooi gelukt was door naar een taart met broos boterdeeg.


Ingrediënten
Voor het deeg: 185 gram zachte roomboter
25 gram lauwe melk
1 eidooier (10 gram)
5 ml (theelepel) Fleur de Sel
5 ml (theelepel) fijne kristalsuiker
250 gram bloem

Voor de vulling:
3 eieren
25 gram amandelpoeder
100 gram fijne kristalsuiker
1,5 dl Slagroom
30 gram hazelnoten of pistachenoten
25 gram gesmolten boter
1/2 eetlepel kirsch
1/2 eetlepel bloem
200 gram gemengd rood fruit

Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 2 uur
Baktijd: 40 minuten

1 taartvorm 22 cm


Doe de boter in de mengkom van een mixer en klop hem zacht.
Voeg de lauwe melk ( het is voor de kwaliteit van het deeg belangrijk dat deze niet te koud is) en de eidooier toe en klop alles doorelkaar.
Voeg dan de Fleur de Sel en de suiker toe en klop tot het botermengsel glad is.
Zeef de bloem en voeg hem aan het botermengsel toe
Klop tot het deeg egaal is
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg voor minstens twee uur in de koelkast.


Bereid de vulling:
Breek de eieren boven de mengkom van de mixer en voeg de amandelpoeder, de kristalsuiker, slagroom, pistache of hazelnoten, gesmolten boter, kirsch en bloem toe.
Meng alles twee minuten tot het mengsel egaal is. Zet op zij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de koelkast. Bestrooi het de werkplek met een beetje bloem. of neem twee stukjes plastic en rol het deeg hier tussen uit tot een dikte van 3 mm.















Vet een bakvorm van 22 cm en bekleed deze met het deeg.
Snijd het teveel langs de rand weg.
Prik met een vork in de taartbodem (dat voorkomt dat de bodem te veel opzwelt).
Verdeel het rode fruit over de deegbodem en giet de pistrache of hazelnoten vulling erover.














Bak de taart in 40 - 45 minuten in de oven totdat deze mooi gekleurd is.
Laat de taart volledig afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Bestrooi met poedersuiker.

(Bron- Patisserie - Chrisophe Felder)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers

Zilveruitjes Inmaken