Basisrecept voor parfait
Ingrediënten
8 eieren
300 gr suiker
1 liter room
Klop de ongezoete room niet te stevig op ( mayonaisedikte ).
Klop de eieren eerst los en voeg dan de suiker erbij.
Verwarm de eieren al kloppend tot ca. 45°C.
Klop ze dan koud tot ruban.
Spatel er voorzichtig de opgeklopte room door.
Doe het mengsel in de vormen die je best eerst dun chemiseert met een aangepast
ijs. ( Dit om de afwerking te vergemakkelijken )
Zet in de diepvriezer.
De vriestijd is – afhankelijk v/d temperatuur v/d vriezer - ongeveer 3 uur.
Steeds op een bodem ontvormen.
8 eieren
300 gr suiker
1 liter room
Klop de ongezoete room niet te stevig op ( mayonaisedikte ).
Klop de eieren eerst los en voeg dan de suiker erbij.
Verwarm de eieren al kloppend tot ca. 45°C.
Klop ze dan koud tot ruban.
Spatel er voorzichtig de opgeklopte room door.
Doe het mengsel in de vormen die je best eerst dun chemiseert met een aangepast
ijs. ( Dit om de afwerking te vergemakkelijken )
Zet in de diepvriezer.
De vriestijd is – afhankelijk v/d temperatuur v/d vriezer - ongeveer 3 uur.
Steeds op een bodem ontvormen.
Reacties
Een reactie posten