Charlotte met rode vruchten
Ingrediënten
Bestandsdelen:
Rolbiscuit
4 eiwitten
20 gram suiker
4 dooiers
20 gram maïzena
60 gram bloem
Hazelnootdaquiose
200 gram hazelnootbroyage (100 gram amandelmeel/100 gram gemalen hazelnoten
4 eieren
6 eiwitten
115 gram suiker
80 gram bloem
Frambozencoulis
250 gram frambozenpulp
75 gram suiker
Punch
250 ml siroop
25 gram water
50 gram frambozenlikeur
75 gram Eau de vie van frambozen
Frambozenmousse
4 blaadjes gelatine
175 gram frambozenpulp
zeste van citroen in theelepel
100 gram Italiaans schuim
150 gram slagroom
Oven voorverwarmen op 180 graden
2 bakblikken bekleden met bakpapier
Rolbiscuit:
Eiwit stevig opkloppen met 1/3 van de suiker.
Dooiers schuimig opkloppen met de rest van de suiker.
Eiwitmengsel onder dooiermassa spatelen
gezeefde bloem onderspatelen
Rolbiscuit laten afkoelen en bestrijken met de frambozencoulis. Nu goed stevig oprollen en in de vriezer leggen zodat de rol iets aan kan vriezen waardoor het makkerlijker gesneden kan worden
Hazelnootbiscuit:
Eiwit stevig opkloppen met 1/3 van de suiker.
Dooiers schuimig opkloppen met de rest van de suiker.
Eiwitmengsel onder dooiermassa spatelen
gezeefde bloem en hazelnoot broyage onderspatelen
Bakplaat met bakpapier biscuit dun uitsmeren ongeveer 3 cm dik.
Frambozencoulis
250 gram frambozenpulp
75 gram suiker
Frambozenpulp met suiker aan de kookbrengen. En zachtjes laten inkoken totdat er een mooie coulis ontstaat
Punch
Alle ingrediënten goed mengen.
Frambozenmousse
De pulp met citroen mengen
De geweekte en verwarmde gelatine er ondermengen
Italiaans schuim onderspatelen
Slagroom half opkloppen en onderspatelen.
In spuitzak en goed koelen.
Opbouw:
Breng in een ring een band cellofaan aan.
Leg op de bodem een plak hazelnootdaquise al dan niet bestreken met chocolade
Rolbiscuit me frambozencoulis aan de buitenzijde aanbrengen.
De hazelnootdaquoise met punch insmeren
Frambozenmousse aanbrengen
Een plakje hazelnootdaquoise aanbrengen en insmeren met punch
De ring vullen met frambozenmousse tot aan de rand
De taart voldoende laten doorkoelen.
Ontvormen en afwerken met rood fruit, eventueel slagroom en chocoladegarnituur.
Bestandsdelen:
Rolbiscuit
4 eiwitten
20 gram suiker
4 dooiers
20 gram maïzena
60 gram bloem
Hazelnootdaquiose
200 gram hazelnootbroyage (100 gram amandelmeel/100 gram gemalen hazelnoten
4 eieren
6 eiwitten
115 gram suiker
80 gram bloem
Frambozencoulis
250 gram frambozenpulp
75 gram suiker
Punch
250 ml siroop
25 gram water
50 gram frambozenlikeur
75 gram Eau de vie van frambozen
Frambozenmousse
4 blaadjes gelatine
175 gram frambozenpulp
zeste van citroen in theelepel
100 gram Italiaans schuim
150 gram slagroom
Oven voorverwarmen op 180 graden
2 bakblikken bekleden met bakpapier
Rolbiscuit:
Eiwit stevig opkloppen met 1/3 van de suiker.
Dooiers schuimig opkloppen met de rest van de suiker.
Eiwitmengsel onder dooiermassa spatelen
gezeefde bloem onderspatelen
Rolbiscuit laten afkoelen en bestrijken met de frambozencoulis. Nu goed stevig oprollen en in de vriezer leggen zodat de rol iets aan kan vriezen waardoor het makkerlijker gesneden kan worden
Hazelnootbiscuit:
Eiwit stevig opkloppen met 1/3 van de suiker.
Dooiers schuimig opkloppen met de rest van de suiker.
Eiwitmengsel onder dooiermassa spatelen
gezeefde bloem en hazelnoot broyage onderspatelen
Bakplaat met bakpapier biscuit dun uitsmeren ongeveer 3 cm dik.
Frambozencoulis
250 gram frambozenpulp
75 gram suiker
Frambozenpulp met suiker aan de kookbrengen. En zachtjes laten inkoken totdat er een mooie coulis ontstaat
Punch
Alle ingrediënten goed mengen.
Frambozenmousse
De pulp met citroen mengen
De geweekte en verwarmde gelatine er ondermengen
Italiaans schuim onderspatelen
Slagroom half opkloppen en onderspatelen.
In spuitzak en goed koelen.
Opbouw:
Breng in een ring een band cellofaan aan.
Leg op de bodem een plak hazelnootdaquise al dan niet bestreken met chocolade
Rolbiscuit me frambozencoulis aan de buitenzijde aanbrengen.
De hazelnootdaquoise met punch insmeren
Frambozenmousse aanbrengen
Een plakje hazelnootdaquoise aanbrengen en insmeren met punch
De ring vullen met frambozenmousse tot aan de rand
De taart voldoende laten doorkoelen.
Ontvormen en afwerken met rood fruit, eventueel slagroom en chocoladegarnituur.
Reacties
Een reactie posten