Amish friendship Kaneel broodjes


  
  
  
  
  

Ingrediënten
240 gram Amish Friendship starter
375 gram bloem
1 theelepel zout
2 theelepels droge gist
120 ml heet water
115 gram zachte boter
1 ei

Voor de vulling:
240 gram suiker
110 gram bruine basterssuiker
1 eetlepel kaneel
beetje zachte boter

voor de afwerking
220 gram poedersuiker
2 eetlepels water of melk
1 theelepel vanille extract


Bereiding:
1 In een mengkom gist laten oplossen in het water.Laat het mengsel 5 minuten staan.
2 In een deegmachine met deeghaak bloem, zout, boter, en ei samenvoegen en de machine op lage snelheid laten draaien tot het een deeg vormt.
3 Zodra het deeg begint te vormen, de snelheid verhogen tot medium gedurende 4 minuten. Het deeg kan aan de deeghak gaan kleven of aan de zijkant. Zet de machine even stil en haal het van de zijkanten en de haak en draai nog even verder.
4. Haal het deeg uit de kom, het deeg zal zacht maar niet plakkerig zijn. Laat het rijzen in een ingevette kom op een warme plaats, ongeveer anderhalf uur.
5. Terwijl het deeg staat te rijzen. Maakt u de vulling, neem een kom en voeg daarin de suikers en kaneel meng deze goed. Verdeel dit in tweeen om te gebruiken op de twee gedeelten van het deeg.
6 Het deeg zal iets gerezen zijn maar niet verdubbeld. Verdeel nu het deeg in tweeen.


7. Stuif een beetje meel op het aanrecht en rol elk stuk deeg uit in een rechthoek.van ongeveer
12 bij 9.



8.Verspreid een dun laagje zachte boter op elke rechthoek. Verdeel de rechthoek in drie gedeelten met een mes maar snij niet volledig door. 


9 Gebruik de helft van de vulling, strijk een laagje in het middelste gedeelte.Klap nu het onderste deel bovenop de vulling.


10 Verspreid nu weer een dun laagje boter over dit deel en verspreid dan weer een laagje suiker vulling over de bovenkant.
11 Vouw nu het bovenste deel over de vulling en druk licht aan.

12 Het kan zijn dat er nog vulling over is maar dat is niet erg.
13 Je maakt nu een lange strook van 12 x 3 en snijd deze weer doormidden. Dan snijdt u elke helft in vieren tot u 8 stukken heeft.


14 Houd elke strook aan beiden zijden vast en draai een keer in tegengestelde richting. PLaats elke draai op een ingevette bakplaat. Bij het verdraaien kan er een beetje vulling uitkomen. Druk beide uiteinden van draaiingen aan op de bakplaat.



15. Herhaal dit met de andere helften.



16 Laat nu nog minstens twee uur rijzen afgedekt op een warme plaats.
17. Bak af op 165 graden 12-tot 15 minuten of tot licht gebruind.
18. Tijdens het bakken maakt de afwerking. Meng de ingredienten goed .
19. Wanneer de broodjes uit de oven komen dan giet je de substantie voorzichtig in sliertjes over de broodjes.

Veel plezier bij het maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Appelcake zonder suiker

Zilveruitjes Inmaken

Vruchtensnoepjes zonder toegevoegde suikers